Oldal kiválasztása

Kedves Sajtóapostol!

A Pécsi Egyházmegye meghívására az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek soron következő találkozóját Pécsett tartjuk október 13. és 15. között. A szakmai előadások mellett lehetőség nyílik az eszmecserére, a pécsi püspökség megismerésére.

A találkozót a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége támogatja. A hétvégi program részvételi díja 9.000 Ft/fő, ami magában foglalja a képzés díját, a szállást és az étkezések költségeit. A képzés díja 3000 Ft/fő (szállás nélkül, étkezéssel 5500 Ft/fő).

Jelentkezni a regisztrációs lap elküldésével (sajtoapostol@gmail.com) és a MAKUSZ számlájára 4500 forint előleg befizetésével lehet (számlaszám: OTP 11711034-20812700, kérjük a megjegyzés rovatba feltüntetni: sajtóapostolok találkozója. Számlát csak a befizető nevére és címére tudunk kiállítani.)

A képzésnek a Dóm Kőtár (7621, Pécs, Káptalan u. 8.) ad otthont, szállás a Dóm Zarándokházban lesz (7621, Pécs, Káptalan u. 8.), az étkezésekre a Magtár Látogatóközpontban (7621 Pécs, Dóm tér 6.) kerül sor. A szállást pénteken 14 órától lehet elfoglalni.

A tervezett programot itt olvasható.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken országos zarándoklatot szervez a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király-plébániatemplomhoz. A 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros úr lesz. Aki szeretne mindkét programon részt venni, de nem gépkocsival van, annak segítünk a Budapestről Pécsre való lejutásában. Kérjük a regisztrációs lapon ezt is jelezni.

Jelentkezési határidő: október 1.

Kérjük, hogy terjessze a találkozó hírét, még akkor is, ha már nem szerkesztesz egyházközségi lapot!
Pécsett rengeteg alternatív programajánlat van azoknak, akik korábban érkeznek, vagy később távoznak: például a Tettye vagy más néven Havi-hegy parkkal, romokkal, barlanggal és arborétummal, vagy a Cella Septichora, mely a pécsi ókeresztény sírkamrák közül a legjelentősebb. Igény esetén a Zsolnay Kulturális Negyedet együtt is megtekintjük vasárnap délután.

Loószné Dömötör Enikő
titkárságvezető
Pécsi Egyházmegye

Agonás Szonja
vezető szerkesztő, Magyar Kurír
a MAKÚSZ megbízottja